Obavijest za poljoprivrednike – početak podnošenja jedinstvenih zahtjeva

Published by MPC LRA on

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava sve poljoprivrednike da je izmijenjen rok za podnošenje Jedinstvenih zahtjeva i prijava namjere proizvodnje, održavanja i uzgoja u poljoprivredi.

Jedinstveni zahtjev moguće je podnijeti od 25. ožujka 2024. do 15. svibnja 2024. godine.

Za tri eko sheme:

1) 31.05. Minimalni udio leguminoza od 20% unutar poljoprivrednih površina,

2) 31.06. Konzervacijska poljoprivreda

3) 31.07. Očuvanje travnjaka velike prirodne vrijednosti

koje se provode u 2024. godini ukida se vođenje obrazaca evidencija, a korisnik na Jedinstvenom zahtjevu u AGRONET-u prilikom podnošenja zahtjeva evidentira poljoprivredne prakse korisne za klimu i okoliš.

Umjesto obveze dostavljanja geotagiranih fotografija (GTF), korisnici će imati mogućnost slobodnog odabira dostavljanja istih. Navedene mogućnosti odnose se na sljedeće intervencije:
31.02. Ekstenzivno gospodarenje pašnjacima
31.04. Uporaba stajskog gnoja na oraničnim površinama
31.06. Konzervacijska poljoprivreda
70.01.01. Korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki
70.01.02. Metoda konfuzije štetnika u višegodišnjim nasadima

Poljoprivrednici koji će dostaviti geotagirane fotografije neće biti obuhvaćeni kontrolom na terenu Agencije za plaćanja.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju naglašava kako će svi poljoprivrednici koji su korisnici intervencije 31.04. Uporaba stajskog gnoja na oraničnim površinama, radi evidencije praćenja iznošenja stajskog gnoja na oraničnu površinu i inkorporiranje stajskog gnoja u tlo unutar 48 sati, u pripadajućem obrascu morati evidentirati datum i sat iznošenja gnoja na tlo te datum i sat inkorporiranja gnoja u tlo za svaku ARKOD parcelu.

Više informacija možete pogledati ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content