ZAKON O RADU U PRAKSI – Besplatni seminar u organizaciji OBŽ

Published by MPC LRA on

U sklopu besplatnih seminara koje Osječko-baranjska županija organizira za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet, sljedeći u nizu je seminar pod nazivom:

  • Zakon o radu u praksi

Na seminaru će biti prezentirane najnovije izmjene Zakona o radu od 1. siječnja 2023. godine, te će se na seminaru dati naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi, a to su:

  • Ugovori o radu – kroz praktičan prikaz ugovora o radu polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge odnose između poslodavca i radnika uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.
  • Prestanak radnog odnosa – obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih.
  • Plaća i ostalo – izračun plaće, plaća u poreznom smislu, upotreba privatnog automobila u službene svrhe, materijalna prava radnika, kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom.
  • Godišnji odmor – izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor i dr.

Seminar će se održati 17. ožujka 2023. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati

Predavač je dr.sc. Ivan Sarić, dipl.iur., direktor HUP Regionalnog ureda Osijek.

Za sudjelovanje na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave na e-mail gospodarstvo@obz.hr , najkasnije do 16. ožujka ove godine.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content