Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za investicijske kredite za financiranje EU projekata poljoprivrednika na području Osječko-baranjske županije

Published by MPC LRA on

Osječko-baranjska županija je na svojoj službenoj stranici objavila Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za investicijske kredite za financiranje EU projekata poljoprivrednika na području Osječko-baranjske županije.

Korisnici kredita su:
fizičke osobe – obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) u sustavu PDV-a upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava odnosno u Registar poreznih obveznika
pravne osobe i obrti koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, odnosno Upisnik poljoprivrednika sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Osječko-baranjske županije, te koje imaju registriranu poljoprivrednu proizvodnju na području Osječko-baranjske županije.

NAMJENA KREDITA
Krediti za financiranje projekata koji su odobreni mjerama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Visina kredita može iznositi do 100% iznosa investicije

Redovna kamatna stopa za Korisnike kredita: 5,00 % (slovima: petposto) + 12 m EURIBOR, godišnje, promjenjiva, za cijelo vrijeme otplate kredita.
Osječko-baranjska županija subvencionira dio redovne kamatne stope s 2 postotna poena godišnje, fiksno.

Rok korištenja kredita može biti do 12 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o kreditu s Korisnikom kredita ovisno o odluci Banke.

Rok otplate kredita je do 120 mjeseci nakon isteka roka korištenja, jednokratno ili sukcesivno, ovisno o uvjetima Banke.

Javni poziv otvoren je od 10. veljače 2023. godine do iskorištenja sredstava osiguranih u Proračunu Osječko-baranjske županije za predmetnu namjenu.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content