Natječaj za financiranje projekata u 2022. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Natječaj za financiranje projekata u 2022. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Cilj Natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području čime se doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socioekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Projektne aktivnosti mogu se provoditi na područjima jedinice lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu. S područja Koprivničko-križevačke županije riječ je o općinama Sokolovac, Rasinja i Peteranec.

Iznos ukupno zatraženih i odobrenih sredstava po korisniku je najviše 60.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo (SOPG) i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) upisano u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik poljoprivrednih gospodarstava prije 01. siječnja 2022. godine, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO) sa sjedištem na definiranom području.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala;
  • kupnja, građenje jednostavnih objekata i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda;
  • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada;
  • kupnja novih i rabljenih gospodarskih vozila, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme;
  • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta (osim državnog poljoprivrednog zemljišta);
  • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje;
  • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, uključujući troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda;
  • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade;
  • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Troškovi su prihvatljivi samo ako su nastali nakon 01. siječnja 2022. godine.

Podnošenje prijava je moguće od 25. srpnja do 26. kolovoza 2022. godine.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content