Od danas, 1. travnja 2022., počinje podnošenje zahtjeva za potpore poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva

Published by MPC LRA on

Obavještavamo zainteresirane korisnike da je u petak, 25. ožujka 2022. objavljen Pravilnik o provedbi Programa potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva (Narodne novine br. 38/2022) (u daljnjem tekstu: Pravilnik) te da se Zahtjevi za potporu podnose u razdoblju od 1. travnja do 15. svibnja 2022. godine.

Za potporu su prihvatljivi poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2021. godini, s poljoprivrednim površinama veličine 1 ha i više na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura iz Programa (ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje, ljekovito bilje).

Potpora se dodjeljuje za najviše 20 ha od ukupno prijavljenih poljoprivrednih površina poljoprivrednog gospodarstva na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura.

Zahtjev za potporu (u daljnjem tekstu: Zahtjev) podnosi se Agenciji za plaćanja putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja. Po podnošenju Zahtjeva putem AGRONET-a podnositelj je dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: »Program potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva«.

Uz ispisani i ovjereni Zahtjev svi podnositelji dužni su priložiti sljedeću dokumentaciju:

– dokaz o kupnji mineralnog gnojiva izdan u razdoblju od 1. listopada 2021. godine do dana podnošenja Zahtjeva (R1 ili R2 račun i/ili originalni maloprodajni račun na ime podnositelja Zahtjeva i/ili originalni maloprodajni račun i otpremnica/izdatnica na ime podnositelja Zahtjeva)

– popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev ili popunjenu i ovjerenu Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev.

U slučaju da se tijekom administrativne kontrole utvrdi da Zahtjev nije dostavljen Agenciji za plaćanja sukladno Pravilniku ili da nije priložena potrebna dokumentacija podnositelj Zahtjeva će biti isključen iz ostvarivanja prava na potporu iz ovog Programa. Ukoliko se tijekom administrativne kontrole utvrdi da su informacije na navedenim Izjavama za poslovne subjekte dostavljene od strane podnositelja neistinite ili netočne, svi podneseni Zahtjevi povezanih subjekata podnositelja bit će odbijeni, a podnositelji isključeni iz ostvarivanja prava na potporu iz Programa.

Za podnošenje zahtjeva za potporu obratite se u ured Miholjačkog poduzetničkog centra LRA d.o.o., Trg Ante Starčevića 1, 31540 Donji Miholjac, tel.:031/630-944, e-mail: mpc.miholjac@gmail.com.

Detalje o potpori i potrebne obrasce možete pronaći ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content