Vaučeri za intelektualno vlasništvo za mala i srednja poduzeća

Published by MPC LRA on

Fond za MSP-ove u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” program je bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022.

Sredstva su ograničena i dostupna su prema redoslijedu prijave.

Kroz ovaj fond možete koristiti vaučere u iznosu od 1500 eura i 750 eura, za usluge povezane s intelektualnim vlasništvom, od „snimanja“ vašeg intelektualnog vlasništva, pa do izrade žiga ili patenta.

Zaštita intelektualnog vlasništva može obuhvaćati mnoge različite vrste imovine, uključujući žigove, dizajne, patente, korporacijske identitete, proizvode, usluge i procese.

Prema navodu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, procedura je u administrativnom smislu jednostavna, ne zahtijeva od vas izrade projektnih dokumentacija niti slične izazovne procedure, a sve to obavlja Nacionalni Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo.

Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a. 

Kad otvorite stranicu, odaberite državu HRVATSKA, a potom vam se otvaraju sve informacije na hrvatskom jeziku, vezano uz postupak, vaučere i procedure.

Poveznica na smjernice za prijavitelje u kojima su objašnjeni uvjeti i ostali detalji vezano za subvencije
(https://euipo.europa.eu/tunnel-web/secure/webdav/guest/document_library/contentPdfs/about_euipo/Grants/GR_001_22/gr_001_22_call_notice_hr.pdf)

Također, dostupan je i webinar na kojem su stručnjaci iz EUIPO-a prezentirali SME Fund:
https://euipo.europa.eu/knowledge/course/view.php?id=4513

Pozivamo vas da iskoristite ova sredstva za registraciju vaših proizvoda ili usluga koje smatrate vašim intelektualnim vlasništvom.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content