Na e-savjetovanju Nacrt Pravilnika o provedbi Programa potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede je u srijedu, 16. ožujka 2022. godine, uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Nacrt Pravilnika o provedbi Programa potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva u cilju osiguravanja određene nadoknade porasta cijene gnojiva kako bi se osiguralo zadržavanje dosadašnje razine poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. Program je vrijedan 200 milijuna kuna i predviđa se da će obuhvatiti 88 tisuća gospodarstava.

Program je predviđen za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje, a prihvatljivi su proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  u 2021. godini, s poljoprivrednim površinama većim od jednog hektara na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura.

Potpora će se dodjeljivati u iznosu od 450,00 kn/ha za prvih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva te 250,00 kn/ha za preostalih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva, do ukupno 20 hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore.

Zahtjev za potporu iz Programa i ovoga Pravilnika će se podnositi Agenciji za plaćanja putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja.

Po podnošenju Zahtjeva putem AGRONET-a podnositelj će biti dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: »Program potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva«.

Uz Zahtjev će se prilagati sljedeće:

– dokaz o kupnji mineralnog gnojiva izdan u razdoblju od 1. listopada 2021. godine do dana podnošenja Zahtjeva

– popunjenu i ovjerenu Izjavu o međusobno povezanim subjektima, a podnijeli su Zahtjev.

Prihvatljivi dokaz o kupnji mineralnog gnojiva je:

– R1 ili R2 račun

– maloprodajni račun s otpremnicom za mineralno gnojivo na ime korisnika potpore.

Planirano podnošenje Zahtjeva je u razdoblju od 01. travnja 2022. do 15. svibnja 2022. godine.


U e-savjetovanju možete aktivno sudjelovati na poveznici.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content