Obilježavanje Svjetskog dana poduzetnika, 05.03.2021.

Published by MPC LRA on

U cilju zagovaranja ideje i kulture poduzetništva, CDP “Globus” – Miholjački poduzetnički centar Lokalna razvojna agencija se pridružuje aktivnostima promocije i obilježavanja Svjetskog dana poduzetnika, 05.03.2021.

Odluku da se u budućnosti, na globalnoj razini, 5.3. obilježava kao SVJETSKI DAN PODUZETNIKA donio je Svjetski kongres poduzetnika, u Zagrebu, 2018. godine.

Zbog ukupne ograničavajuće situacije uzrokovane pandemijom Covid-19, SVJETSKI DAN PODUZETNIKA u cijelom svijetu će biti obilježen posebnim virtualnim programima i sadržajima.

U okviru programa obilježavanja Svjetskog dana poduzetnika, bit će održana online globalna konferencija o trendovima i budućnosti liderstva u poduzetništvu – eWorld Entrepreneurs Summit 2021.

Poduzetništvo se temelji na općoj kulturi jednoga društva i svim vidovima njenog ispoljavanja – od umjetnosti do sporta, njenoj razvijenosti i otvorenosti, istovremeno podstičući daljnji razvoj i boljitak društva.

Poduzetništvo je osjetljivo prema problemima društvene zajednice u kojoj djeluje i trudi se da doprinese njihovom razrješenju prema visokim standardima društvene odgovornosti.

Poduzetnici zagovaraju, kao zalog razvoja poduzetništva, poduzetničkog duha, te poduzetničke kulture i ambijenta, takvu ulogu države koja će osigurati i podsticati svojim politikama aktivizam u rješavanju svih ekonomskih i društvenih izazova, koja će štititi individualnost svakog pojedinog sudionika ekonomskih procesa i pripadnika društva, koja će im osigurati slobodu u međusobnom povezivanju, poslovanju i djelanju, te koja će zaštiti sva njihova prava, prirođena i stečena. 

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content