Otvoren javni poziv za Program ”Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo” za 2019. godinu

Published by MPC LRA on

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrtima, trgovačkim društvima, zadrugama i ustanovama) te fizičkim osobama za sljedeću namjenu: obrazovanje u 2018. i 2019. godini za obavljanje vezanih obrta sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi javnopravno tijelo nadležno za obrt za zanimanja koja su uređena Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica, odnosno Pravilnikom o načinu i postupku provedbe ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pogrebnik, kao i za ishođenje dozvole (licencije) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja u 2018. i 2019.

Sredstva se odobravaju za sljedeće namjene: 

a) Polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti/polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje pogrebnik – 1.200,00/1.500,00 kuna

b) Pripremu za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti najviše – do 3.200,00 kuna

c) Polaganje majstorskog ispita – 2.600,00 kuna

d) Pripremu za polaganje majstorskog ispita najviše – do 5.400,00 kuna

e) Prekvalifikaciju za zanimanja u sustavu vezanih obrta koja se izvode prema Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) – stvarni troškovi školarine

f) Polaganje pomoćničkog ispita – 1.200,00 kuna

g) Izdavanje dozvola (licenci) za izvođenje praktičnog dijela naukovanja – stvarni troškovi

Poziv, po kojem intenzitet potpore iznosi do 80% ukupno prihvatljivih troškova za stjecanje svjedodžbi/licenci u 2018. i 2019. godini, a čija se sredstva isplaćuju korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore nakon dostave Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava, otvoren je od 10.04.2019. do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2019. godine.

Više o javnom pozivu na https://www.mingo.hr/page/otvoren-javni-poziv-za-program-cjelozivotno-obrazovanje-za-obrtnistvo ili se obratite u Miholjački poduzetnički centar LRA d.o.o. ili na broj telefona 031/630-944.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content