ŽENE ZAJEDNO – ZA BOLJU BUDUĆNOST NAŠE ZAJEDNICE

Published by MPC LRA on

Grad Donji Miholjac potpisao je dana 30.05.2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice“ vrijedan 5.922.992.00 kuna. Projekt u 100%-nom iznosu financira EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava „Zaželi-Program zapošljavanja žena“.

Projekt će se provoditi ukupno 30 mjeseci. Provedbom projekta omogućit će se zapošljavanje 40 nezaposlenih žena s područja Grada Donjeg Miholjca, Općine Magadenovac i Općine Marijanci. Novozaposlene žene će pružiti podršku i pomoć u kući za 160 korisnika, a riječ je o starijim osobama, osobama s invaliditetom te bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj će se skupini nezaposlenih žena omogućiti i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi stekle znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada, kao i nabavka bicikla za svakodnevne aktivnosti u pružanju pomoći. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 40 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 160 krajnjih korisnika.

Nositelj projekta je Grad Donji Miholjac, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, Općina Magadenovac, Općina Marijanci, DUGA Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti i Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.

Udruga Duga raspisala je natječaj za zapošljavanje 40 žena, a natječaj i dokumentaciju možete vidjeti na sljedećoj poveznici https://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx  (označiti: županija Osječko-baranjska, odabrati jednostavna prodajna i uslužna zanimanja)

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content