Miholjački poduzetnički centar odradio još jednu uspješnu projektnu prijavu koja će biti financirana iz EU fonda!

06. ožujka 2017. godine objavljena je lista odabranih projekata iz programa INTERREG HU HR. Grad Donji Miholjac, zajedno sa projektnim partnerima Gradom Siklosom i Turističkom zajednicom Grada Donjeg Miholjca je izabran za provedbu projekta “BicYcle PATH that connects Mailath castle and Siklos fortress”!

Cjelokupnu listu odobrenih projekata možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://www.huhr-cbc.com/en/news/first-call-for-proposals–list-of-selected-projects/240

Navedeni projekt je prijavljen 31. svibnja 2016. godine u suradnji s partnerima. Projekt je prijavljen u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Glavne projektne aktivnosti na hrvatskoj strani su izgradnja biciklističke staze u Donjem Miholjcu u ulici Ljudevita Gaja i uzduž državne ceste D53 do granice s Republikom Mađarskom te opremanje staze s raznim sadržajima, edukacija bike vodiča, kupnja bicikala i održavanje Cycle Art festivala.

Na mađarskoj strani, glavna aktivnost je rekonstrukcija biciklističke staze između grada Harkany i Siklos i biciklističkog parka u gradu Siklos uz koje će se provesti ostale projektne aktivnosti.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta koji će trajati 12 mjeseci iznosi 958.182,59 eura. EU sufinanciranje za hrvatske partnere iznosi 85%, a za mađarske 100%.

Na kompletiranju opsežne dokumentacije i prijavi projektnog prijedloga na natječaj, radili su djelatnici Miholjačkog poduzetničkog centra u suradnji sa svim partnerima na projektu.

Cilj projekta je da se biciklističkom stazom povežu dva grada, odnosno dvorac Mailath i park u Donjem Miholjcu i tvrđava u gradu Siklos te da se time promovira i oživi prirodna i kulturna baština i razvija turizam s obje strane rijeke Drave.