SREDSTVA ZA “OSVIT”

Published by MPC LRA on

U petak je VALENT POSLON, upravitelj Poduzetničkog inkubatora “Osvit” potpisao ugovor s ministrom Marasom za uređenje prostora i stvaranje uvjeta za nove poduzetnike.  Ministarstvo poduzetništva i obrta dodjelilo je 12 bespovratnih potpora za proširenje i opremanje postojećih te pokretanje novih poduzetničkih inkubatora. Potpore su dodjeljene u okviru mjere C2 (Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja – Tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori) iz programa Poduzetnički impuls 2013. Od šest dodjeljenih potpora za Slavoniju, jedna je odobrena za Poduzetnički inkubator “OSVIT” iz Donjeg Miholjca. Dodjeljenim sredstvima uredit će se devet poslovnih prostora za nove poduzetnike, prvenstveno za tvrtke iz IT sektora. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras pojasnio je da su za razliku od prošlih godina kad su potpore za poduzetničku infrastrukturu ponajprije dodjeljivane poduzetničkim zonama u ovoj  godini uglavnom dodjeljene poduzetničkim inkubatorima. Šest od dvanaest potpora, odnosno oko 60 posto odobrenih sredstava, dodjeljeno je gradovima i općinama iz slavonskih županija koje su, naglasio je ministar Maras, u ratu najviše stradale, pa je u obnovu njihova gospodarstva potrebno i najviše ulagati.

Bespovratna sredstva dobili su Poduzetnički inkubator OSVIT-zadruga iz Donjeg Miholjca, Istarska razvojna agencija-Tehnološki inkubator Metris, Dubrovačka razvojna agencija-Poduzetnički inkubator Tvornica ideja, Tehnološki park Varaždin, Grad Belišće-Poduzetnički inkubator, Poduzetnički inkubator BIOS, Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Terra Tehnopolis Osijek, Industrijski park Nova Gradiška, Koprivnički poduzetnik, Razvojna agencija Zagreb i Tehnološki park Vinkovci.


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content