Poduzetnici u školi

Published by MPC LRA on

U okviru projekta “Dječji tjedan poduzetništva” u osnovnim školama “Matija Gubec” Magadenovac, OŠ “August Harambašić” Donji Miholjac i OŠ “Hrvatski sokol” u Podravskim Podgajcima ovaj tjedan se održavaju radionice o poduzetništvu. Sve radionice započele su predstavom “Kako su djeca pomogla Vilenjaku” u kojoj sudjeluju i sami učenici. Kroz ovu interaktivnu predstavu glumica Aleksandra Demše približava djeci na njima prihvatljiv pojam “poduzetnik”, te promovira timski rad kao suvremenu metodu u ostvarivanju poduzetničkog pothvata.

Nakon uvodnog dijela u ove radionice, učenici zajedno s svojim učiteljicama i timom poduzetničkih promotora iz MPC složno sudjeluju u kreiranju i izradi pojedinih  proizvoda. Glavni materijal koji se koristi za proizvodnju ukrasnih predmeta je vuna. Ovaj ekološki prihvatljiv materijal pokušava se predstaviti u školama ne samo kao tradicionalan, već i kao proizvod koji se neopravdano gubi iz svakodnevne uporabe. Proizvodi se izrađuju za tržište i bit će ponuđeni na prodaju božićnom sajmu.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content