STUDIJSKO PUTOVANJE

Published by MPC LRA on

Projektom financiranim iz EU fonda IPA IIIc “Nastavak izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni Janjevci” planirano je studijsko putovanje za polaznike edukacijskog ciklusa. Nakon odslušanih pet seminara poduzetnicima je omogućeno da kroz trodnevno studijsko putovanje pogledaju primjere u praksi. Kako je tema seminara bila izgradnja i upravljanje poduzetničkim zonama, to su odabrane tri poduzetničke zone: PODI u općini Dugopolje, PODI u Šibeniku i Poduzetnička zona u Novim Stankovcima. Ove tri zone ulaze u krug najuspješnijih projekata po izgrađenosti, investitorima i po broju zaposlenih djelatnika u ovim zonama. Značajno je za sve da su unatoč brojnim birokratskim preprekama uspjele u desetak godina privući značajne investitore. Modeli gradnje infrastrukture, osobito osiguranje financija, su različiti i time ukazuju da su svakako jedinstveni i prilagođeni vlastitim prilikama.

Uz upoznavanje s modelima izgradnje zona, polaznici su imali priliku posjetiti i tvornice koje djeluju u ovim zonama. Ipak, najupečatljivija je bila posjeta iNAVIS-u, Poduzetničkom inkubatoru koji je utemeljen i realiziran s Vladom Norveške. Tehnološki park, koji je smješten u prostorima bivše vojarne, omogućava mnogim tvrtkama s visokim tehnološkim procesom da sudjeluju  i surađuju s mnogim Norveškim tvrtkama i zajednički izlaze na tržišta s proizvodima proizvedenim u Hrvatskoj.

Upoznavanje s praksom, koju su polaznici imali priliku vidjeti i upoznati se s različitim modelima,  sigurno će doprinijeti da se pojedina rješenja primjene i u upravljanju sa zonom “Janjevci”.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content