Zahtjev za kapitalna ulaganja do srijede

Published by MPC LRA on

Kao grom iz vedra neba proširila se proteklog vikenda vijest da su poljoprivrednici zahtjev za povrat kapitalnih ulaganja trebali predati u ponedjeljak, a ne 28. veljače iduće godine kao što stoji u dosadašnjem pravilniku. Provjeravajući taj podatak od glasnogovornice Ministarstva poljoprivrede doznajemo da je rok za predaju zahtjeva srijeda, 25. studenog.
Dovoljno je poslati samo ispunjeni obrazac zahtjeva, a sva dokumentacija može stići i kasnije, kaže glasnogovornica. Upravo su danas u ministarstvu dovršavali pravilnik o toj temi koji će javnosti biti poznat sutra.
Riječ je o novcu na koji računaju svi poljoprivrednici koji su ulagali u svoje gospodarstvo protekle godine. Država, naime, investicijski podupire poljoprivrednike s 40 posto za kapitalna ulaganja, primjerice za kupovinu traktora, podizanje trajnih nasada i slično. Visina potpore za jednu kalendarsku godinu za jednostavne investicije iznosi do 500.000 kuna.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content