Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za savjetovanje i mentoriranje poduzetnika na području OBŽ

Published by MPC LRA on

Osječko-baranjska županija otvorila je Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za savjetovanje i mentoriranje poduzetnika na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

Potpora za savjetovanje i mentoriranje poduzetnika dodjeljuje se za savjetodavnu i mentorsku djelatnost usmjerenu jačanju poduzetničkih kompetencija odnosno podizanju razine poduzetničkih znanja i vještina poduzetnika početnika i ostalih poduzetnika, a osobito za:

  • stručne savjetodavne usluge poduzetnicima, kao i korisnicima poduzetničkih inkubatora i
  • mentorske usluge poduzetnicima početnicima.

Poduzetnici početnici su subjekti malog gospodarstva koji u tijeku korištenja mentorskih usluga nisu registrirani duže od dvije godine.

Potpora za savjetodavne usluge iznosi do 50% opravdanih troškova, a potpore za mentorske usluge poduzetnicima početnicima iznose do 26,54 eura po satu mentoriranja, a najviše za mentoriranje pojedinog poduzetnika početnika do 132,72 eura.

Prihvatljivi troškovi su troškovi:

  • rada zaposlenika ukoliko su direktno vezani uz prijavljeni program, projekt ili aktivnost,
  • vanjskih suradnika.

Prihvatljivi korisnici su poduzetničke potporne institucije evidentirane u Jedinstvenom registru poduzetničke infrastrukture koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području Županije.

Rok za dostavu prijava je od 2. svibnja 2023. godine do utroška planiranih financijskih sredstava za tu namjenu, a najkasnije do 29. rujna 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content