Podsjetnik korisnicima izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu

Published by MPC LRA on

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podsjeća poljoprivrednike, korisnike izravne potpore poljoprivredi i potpore u okviru IAKS mjera ruralnog razvoja, na zabranu korištenja genetski modificiranog sjemena soje.

Preduvjet za ostvarivanje potpore jest posjedovanje dokaza o sjetvi certificiranog genetski nemodificiranog sjemena soje.

Kako bi potpora bila isplaćena korisnik je u obvezi podružnici Agencije za plaćanja do 15. listopada 2023. godine dostaviti:

– kopiju računa o plaćenom sjemenu kojeg koristi u sjetvi u 2023. godini ili drugi dokument kojim se može dokazati porijeklo i količina sjemena i

– certifikat na pakiranju ili certifikat o sjemenu uz otpremnicu kojeg će mu Agencija za plaćanja nakon poništavanja vratiti.

Korisnici koji proizvode soju iz sjemena s vlastitog poljoprivrednog gospodarstva u obvezi su Agenciji za plaćanja do 15. listopada 2023. godine dostaviti rezultat analize sjemena soje kojeg zasijavaju na prisutnost genetski modificiranih organizama.

Odredba dostave rezultata analize zasijanog sjemena soje na prisutnost genetski modificiranih organizama ne odnosi se na prihvatljive površine pod sojom korisnika potpore za mjeru i intervenciju Ekološki uzgoj koji proizvodi soju iz sjemena s vlastitog poljoprivrednog gospodarstva, a proizvodnju zasnivaju i provode u skladu s propisima koji propisuju ekološki uzgoj.

Vijest pročitajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content