Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima u preradi poljoprivrednih proizvoda na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini

Published by MPC LRA on

Osječko-baranjska županija je na svojoj službenoj stranici objavila Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima u preradi poljoprivrednih proizvoda na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za dodjelu potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu poljoprivrednicima u preradi poljoprivrednih proizvoda na području Osječko-baranjske županije.

Potpora se odobrava za prihvatljive troškove koji će rezultirati povećanjem, modernizacijom i unaprjeđenjem prerade poljoprivrednih proizvoda na poljoprivrednom gospodarstvu koje se bavi primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Najmanji iznos pojedinačno izvršenog ulaganja za koji se može ostvariti potpora je 265,46 eura.

Intenzitet potpore je do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 3.981,68 eura godišnje, a ukoliko korisnik potpore nije stariji od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva, kao i kada sudjeluje u projektu Županije “Školski obrok za sve” intenzitet potpore iznosi do 70%, a najviše do 5.308,91 eura godišnje.
Ukoliko je korisnik upisan u Upisnik subjekata u ekološkoj poljoprivredi intenzitet potpore iznosi do 80%, a najviše do 6.636,14 eura godišnje.

Javni poziv je otvoren od 1. ožujka 2023. godine do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za 2023. godinu, a najkasnije do 15. studenoga 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content