Otvoreno e-savjetovanje za poziv za dodjelu sredstava za proizvodnju električne energije iz OIE u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu

Published by MPC LRA on

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja otvorilo je savjetovanje sa javnošću za prijedlog prvog Poziva za dodjelu sredstava Modernizacijskog fonda pod nazivom „Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu“.

Prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti trgovačka društva i obrtnici odnosno mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici , koji temeljem Odluke NKD, pripadaju području C Prerađivačka industrija i području D odjeljku 35.30 Opskrba parom i klimatizacija.

Raspoloživi iznos sredstava iz Modernizacijskog fonda u okviru ovog Poziva iznosi 60.000.000,00 eura.

Unutar navedenog raspoloživog iznosa Modernizacijskog fonda, sredstava će se raspodijeliti prema vrsti ulaganja u:

  1. fotonaponske elektrane – alokacija 50.000.000,00 eura

  2. elektrane na biomasu – alokacija 5.000.000,00 eura

  3. bioplinske elektrane – alokacija 5.000.000,00 eura

Javno savjetovanje dostupno je putem aplikacije e-savjetovanje te mu je moguće pristupiti putem poveznice: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=23145

Savjetovanje sa javnošću trajati će do 26. siječnja 2023. godine, nakon čega se očekuje i službena objava Poziva za dodjelu sredstava Modernizacijskog fonda od strane Ministarstva. 

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content