Objavljen LAG natječaj za mjeru 6.3.1.

Published by MPC LRA on

Lokalna akcijska grupa Karašica danas 23. studenoga 2021. godine objavila je četvrti LAG-natječaj za Mjeru/tip operacije 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u natječaju iznosi 1.699.177,50 HRK, a visina potpore po pojedinom nositelju projekta iznosi 15.000,00 EURA, odnosno 113.278,50 kuna.

Mjera/tip operacije za koju je raspisan LAG-natječaj sukladna je tipu operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malim poljoprivrednim gospodarstvima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. na nacionalnoj razini.

Na Natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva: OPG-ovi, SOPG-ovi, obrti, trgovačka društva i zadruge koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i kojima je poljoprivreda glavna djelatnost, a imaju gospodarstvo ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom rezultatu od 2.000 do 7.999 eura.

Kupovina poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme

Nije dozvoljena kupovina rabljene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, osim u slučaju nabave traktora ili ako je riječ kupnji rabljene opreme za potrebe prerade poljoprivrednih proizvoda.
Dozvoljena je nabava rabljenog traktora ne starijih od deset godina starosti, ako se pri tome nabavlja traktor boljih tehničkih karakteristika (npr. jačina motora, godina starosti i slično) u odnosu na postojeći/e (ako je primjenjivo).

Rok za podnošenje prijava projekata na natječaj započinje 8. prosinca 2021. godine i traje do 17. siječnja 2022. godine.

Sve potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći ovdje, odnosno na mrežnoj stranici LAG-a Karašica www.lag-karasica.com, gdje je objavljen tekst LAG-natječaja, kao i ostala prateća dokumentacija pod rubrikom LAG natječaji.

INFORMATIVNE RADIONICE

Za pružanje detaljnih informacija potencijalnim prijaviteljima LAG Karašica organizira informativne radionice koje će se održati prema rasporedu kako slijedi:

· u Našicama, 1. prosinca 2021. godine (srijeda), u Velikoj vijećnici Grada Našica, trg dr. Franje Tuđmana 7, s početkom u 12:00 sati
· u Donjem Miholjcu, 2. prosinca 2021. godine (četvrtak), u Velikoj gradskoj vijećnici, Dvorac Mailath, Vukovarska 1, s početkom u 17:00 sati
· u Petrijevcima, 7. prosinca 2021. godine (utorak), u Vijećnici Općine Petrijevci, Republike 114, s početkom u 13:00 sati.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde koju je potrebno pokazati prilikom ulaska u zgradu Gradske/Općinske uprave.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content