Novi projekt Miholjačkog poduzetničkog centra

Published by MPC LRA on

Miholjačkom poduzetničkom centru LRA d.o.o. kao poduzetničkoj potpornoj instituciji je dana 25. veljače 2020. godine u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci od strane g. Darka Horvata, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijeljena Odluka o financiranju projekta “MPC SINERGIJA za razvoj poduzetništva II – KK.03.1.2.12.0041” temeljem Javnog poziva “Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)”.

Na svečanosti dodjele Odluka o financiranju je prisustvovala Anela Šovagović, direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije d.o.o.

Također, ovo je još jedna u nizu mjera kojima Ministarstvo kontinuirano potiče razvoj poduzetničke potporne infrastrukture temeljena na sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz ovaj projekt učvrstiti će se položaj MSP-ova na tržištu i unaprijediti njihovu gospodarsku uspješnost. Zahvaljujući potpori koju nude PPI-jevi, u smislu savjetodavne potpore i infrastrukture, broj novoosnovanih poduzeća u Hrvatskoj će se povećati. Pružena potpora pridonijet će razvoju poduzetništva u Hrvatskoj pokretanog prilikama koje, u odnosu na ono pokretano potrebama, ima veću vjerojatnost održivosti i rasta“, zaključio je ministar te čestitao svim poduzetničkim potpornim institucijama koje su ostvarile pravo na potporu.

Okupljenima se obratio i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec koji je istaknuo dobru suradnju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te HAMAG BICRO-a u provedbi ovakvih projekata.

Projekt “MPC SINERGIJA za razvoj poduzetništva II” vrijednosti 346.719,08 kn je nastavak uspješno provedenog projekta “MPC SINERGIJA za razvoj poduzetništva”.

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, a tijekom provedbe projekta poduzetnicima će se pružati besplatne informativne i edukativne usluge iz područja poduzetništva kako bi im se olakšao pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content