OBJAVLJENI NOVI NATJEČAJI IZ PROGRAMA PODUZETNIČKI IMPULS 2015.

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poduzetništva i obrta je 9. travnja 2015. godine na svojim mrežnim stranicama (www.minpo.hr) objavilo dva natječaja u sklopu programa „Poduzetnički impuls“ 2015. Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015.godinu.

  1. Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu
  2. Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP

Prijave za navedene natječaje zaprimaju se isključivo od 11.05.2015. godine, a javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava.

  1. Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu

Predmet poziva:

Poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a poticanjem ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, posebice kroz izgradnju i opremanje poslovnih jedinica.

Namjena: Poticanje investicija u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diversifikacijom proizvodnje poslovne jedinice na proizvode koje dotična poslovna jedinica prethodno nije proizvodila ili temeljitom promjenom u sveukupnom proizvodnom procesu postojeće poslovne jedinice.

Ukupna raspoloživa sredstva:

Temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020 za ovaj Poziv je u Državnom proračunu Republike Hrvatske iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 760.000.000 kuna za razdoblje 2014. – 2020.

Raspoloživa sredstva po prijavitelju:

Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.500.000 kuna. Ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 15.000.000 kuna.

Predviđeni intenzitet potpore:

Potpore će se dodijeliti u skladu s Programom dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva kojim su definirani ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu državnih potpora. Intenzitet regionalne potpore izračunava se sukladno Karti regionalnih potpora i Zaključku Vlade Republike Hrvatske, KLASA: 022-03/14-07/145, URBROJ: 50301-05/0514-2 od 24. travnja 2014. te iznosi 35% za srednje poduzetnike i 45% za mikro i male poduzetnike. Bruto ekvivalent regionalne potpore (maksimalni iznos potpore) ne može prijeći prag od 15.000.000 kuna. 

Prihvatljivi prijavitelji

Prijavitelji moraju biti pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća.

 

2. Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP

Predmet poziva:

Poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a poticanjem ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, posebice kroz opremanje poslovnih jedinica

Namjena:

Poticanje investicija u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diversifikacijom proizvodnje poslovne jedinice na proizvode koje dotična poslovna jedinica prethodno nije proizvodila ili temeljitom promjenom u sveukupnom proizvodnom procesu postojeće poslovne jedinice.

Ukupna raspoloživa sredstva:

Temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u Državnom proračunu Republike Hrvatske iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 357.200.000 kuna za razdoblje 2014. – 2020.

Raspoloživa sredstva po prijavitelju:

Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000 kuna. Ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 5.000.000 kuna.

Predviđeni intenzitet potpore:

Potpore će se dodijeliti u skladu s Programom dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva kojim su definirani ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu državnih potpora. Intenzitet regionalne potpore izračunava se sukladno Karti regionalnih potpora i Zaključku Vlade Republike Hrvatske, KLASA: 022-03/14-07/145, URBROJ: 50301-05/0514-2 od 24. travnja 2014. te iznosi 35% za srednje poduzetnike i 45% za mikro i male poduzetnike. Bruto ekvivalent regionalne potpore (maksimalni iznos potpore)  ne može prijeći prag od 5.000.000 kuna

Prihvatljivi prijavitelji:

Prijavitelji moraju biti pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća.

Detaljnije informacije o Otvorenim javnim pozivima potražite na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta – www.minpo.hr ili osobno u Miholjačkom poduzetničkom centru, Trg Ante Starčevića 1/1, Donji Miholjac

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content