OBJAVLJEN JAVNI NATJEČAJ IZ PROGRAMA ”KREDITOM DO USPJEHA 2014.”

Published by MPC LRA on

24. travnja 2015. godine, na web stranici Osječko-baranjske županije objavljen je javni natječaj za kreditiranje poduzetnika iz Programa ”Kreditom do uspjeha 2014.”, Mjera 1 ”Kreditom do konkurentnosti”.

KORISNICI KREDITA

Korisnici kredita su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to: trgovačka društva (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrti sukladno Preporuci Europske Komisije 2003/361/EZ od 6. svibnja 2003. godine te profitne ustanove, a koji ulažu na područje Županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu.

IZNOS KREDITA

Najniži iznos kredita 100.000,00 kuna

Najviši iznos 5.000.000,00 kuna.

NAMJENA KREDITA

Kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (stanovi isključeni), – kupnja nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme, – obrtna sredstva do 20% (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30% (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita. Krediti se ne odobravaju za refinanciranje postojećih kredita, odnosno zatvaranje postojećih obveza prema bankama ili drugim kreditnim/financijskim institucijama.

ROK OTPLATE

Otplata do 10 godina – kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata

Otplata do 7 godina – kupnja nove opreme ili novog dijela opreme

Poček se računa u rok otplate i iznosi do 2 godine

KAMATNA STOPA

Nominalna kamatna stopa iznosi najviše 7%, a ako se kao instrument osiguranja koristiti jamstvo Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, kamatna stopa iznosi najviše 6,5% . Kamata se naplaćuje prema ugovoru između Banke i Korisnika kredita u tijeku korištenja kredita, počeka i otplate Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionira kamate u sljedećem omjeru: – 2 postotna poena za namjenu kredita vezanu uz obavljanje proizvodne djelatnosti i – 1 postotni poen za namjenu kredita vezanu uz obavljanje uslužne djelatnosti. Osječko-baranjska županija subvencionira kamatu na Poduzetničke kredite s 1 postotnim poenom za namjenu kredita za obavljanje proizvodne i uslužne djelatnosti. Prednost pri dodjeli subvencija imaju projekti Korisnika kredita proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Obrasci zahtjeva za poduzetnički kredit, popis dokumentacije, preporučeni sadržaj za izradu poslovnog plana i investicijskog programa, izjava o korištenim de minimis potporama i dodatne informacije mogu se dobiti u: Upravnom odjelu za gospodarstvo i regionalni razvoj Osječko-baranjske županije, Stjepana Radića 4, Osijek (kontakt telefon: 031/ 221-881) i na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije www.obz.hr Zahtjeve s propisanom dokumentacijom potrebito je predati u 2 (dva) primjerka osobno ili poštom na adresu: Osječko-baranjska županija Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj Stjepana Radića 4, 31000 Osijek

Cjelokupni Javni poziv možete pronaći ovdje te se za sve dodatne informacije obratiti u ured Miholjačkog poduzetničkog centra.

 

 

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content