Marko Bošnjak pobjednik ovogodišnje Kobasicijade

Published by MPC LRA on

U subotu 02. veljače 2013. godine u Donjem Miholjcu održano je ocjenjivanje uzoraka kobasica i završna smotra proglašenja pobjednika. U nazočnosti 200 gostiju proglašeni su najuspješniji uzorci domaćih kobasica proizvedenih na tradicionalan slavonski način. U organizaciji Udruge “Čuvari slavonske tradicije”, Miholjačkog poduzetničkog centra – Lokalne razvojne agencije i Turističke zajednice Grada Donjeg Miholjca organizirana je 7. “Miholjačka kobasicijada”. Ove godine je 44 proizvođača domaćih kobasica donijelo svoje uzorke na ocjenjivanje. Prema riječima predsjednika Ocjenjivačkog suda dr.sc. Dragana Kovačevića, profesora na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, ovogodišnji uzorci pokazuju napredak u primjeni tradicije i stručnog znanja u proizvodnji ove slavonske delicije. Opća ocjena ovogodišnjih uzoraka je da se svake godine poboljšavaju kvaliteta uzoraka, kao i primjena stručnih znanja u samoj proizvodnji. Kako je ovo već sedma kobasicijada, koja pokazuje potrebu organiziranog izlaska na tržište s ovim proizvodima, dr.sc. Dragan Kovačević predložio je pokretanje postupka za dobivanje oznake izvornosti i brendiranja ove slavonske delicije. Fakultet je spreman pružiti svu stručnu podlogu za brendiranje ovog proizvoda i preuzeti obvezu edukacija proizvođača kobasica kako bi se ujednačila kvaliteta ove proizvodnje.

Nakon proglašenja pobjedniku mladom proizvođaču Marku Bošnjaku dodjeljena i novčana nagrada od 1.500,00 kuna za osvojeno prvo mjesto. Isto tako dodjeljene su nagrade i za drugo Josipu Premužiću (1.000,00 kuna) i treće mjesto Daniel Miličeviću (500,00 kuna) .

Proglašenju najboljih proizvođača kobasica prethodilo je pečenje kobasice na ražnju uz otvorenu vatru, gdje su članovi udruge “Čuvari slavonske tradicije” omogučili građanima da uz vatru sami ispeku slaninu. Tako su članovi udruge osigurali i podijelili preko 35 kg sušene slanine, koja je ispečena na dugačkoj vatri.

Ocjena organizatora je da je ovogodišnja kobasicijada uspjela manifestacija kojom se uspješno nastavlja slavonska tradicija.

 

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content