ODRŽANA 6. MIHOLJAČKA KOBASICIJADA

Published by MPC LRA on

Ovogodišnja 6. Miholjačka kobasicijada održana je u subotu 04. veljače 2012. godine u Hotelu “Borik” u Donjem Miholjcu. Unatoč snježnom nevremenu ovogodišnja kobasicijada održana je u tradicionalno dobrom raspoloženju. Program je započeo popodne na otvorenom prostoru uz obilje snježnog i vjetrovitog vremena, uz vatru i pečenje slanine. Iako vrijeme za ovakvu manifestaciju nije bilo naklonjeno, okupilo je i ove godine veliki broj građana, koji su željeli iskoristiti ovaj idilični događaj i ispeči slaninu na otvorenoj vatri. Oko stotinjak građana je uz besplatnu slavonsku slaninu, domaću rakiju šljivovicu i slavonska vina uživalo na niskim temperaturama, ali i u ovoj slavonskoj tradiciji.

Udruga Čuvari slavonske tradicije, Turistička zajednica, Hrvatski seljački savez i Miholjački poduzetnički centar organizirali su ovogodišnju smotru ocjenjivanja uzoraka domaće slavonske kobasice, čiji proizvođači su obiteljska gospodarstva, koja ovu deliciju pripremaju na tradicionalan slavonski način. Ocjenjivački sud imao je zadaću između 37 uzoraka odabrati tri najbolje ocjenjene kobasice. Kako je u ocjeni predsjednika ocjenjivačkog suda dr.vet.med. Branimir Smoljana rečeno, ovogodišnji uzorci po kvaliteti označavaju značajan napredak u odnosu na prošlogodišnje. Edukacije i primjena tradicionalnih metoda u spremanju ove delicije pokazuju ujednačenost u postignutoj kvaliteti. Proglašena su tri prvonagrađena uzorka, koja su odnijela i prve tri nagrade. Najbolji uzorak imao je DAMIR FUČEK iz Donjeg Miholjca, drugoplasirani natjecatelj je JOSIP PREMUŽIĆ , a trećeplasirani proizvod djelo je IGORA ĆUPIĆA. Ovogodišnje sve tri nagrade su ostale u Donjem Miholjcu. Nakon proglašenja pobjednika, veliki broj uzvanika i gostiju Čuvari slavonske tradicije pogostili su kušanjem ocjenjivanih uzoraka, kao i domaćim grahom s kobasicom. Uz domaću tamburašku glazbu završilo je ovogodišnje tradicionalno ocjenjivanje domaće slavonske kobasice.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

Skip to content