Obavijest o otvaranju prijava za Male zajmove za ruralni razvoj

Published by MPC LRA on

Od sljedećeg tjedna krajnjim primateljima ponovno na raspolaganju mali investicijski zajmovi iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti do 50.000 EUR.

Na 293. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Program „Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj“ čime je ispunjen i posljednji preduvjet za ponovno zaprimanje prijava potencijalnih krajnjih primatelja za Financijske instrumente Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. godine – Mali zajmovi za ruralni razvoj.

Kao i ranije tijekom provedbe, koja je započela 2018. godine, prihvatljivi su poduzetnici iz ranga malog gospodarstva i to za investicijske projekte u sektorima poljoprivrede, prerade i šumarstva, koji doprinose ostvarenju ciljeva relevantnih mjera Programa ruralnog razvoja RH.

Ponovnim otvaranjem prijava za Mali zajmovi za ruralni razvoj, koje provodi HAMAG-BICRO na čijim će mrežnim stranicama biti objavljene detaljne informacije u vezi podnošenja zahtjeva za financiranje, potencijalni krajnji primatelji mogu ostvariti zajam u iznosu od 25.001 do 50.000 EUR za investicije u okviru Podmjera 4.1, 4.2, 6.4 i 8.6 Programa ruralnog razvoja RH.

Prihvatljiva su ulaganja u obrtna sredstva do 30% ukupnog iznosa zajma, kupnju živih životinja, rabljene opreme, jednogodišnjeg bilja i druga ulaganja koja nisu moguća u okviru dodjele bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja RH, a sve uz kamatnu stopu od 0,1% i 0,25% ovisno o razvijenosti jedinica lokalne samouprave i uz rok otplate do 10 godina, a iznimno do 12 godina za višegodišnje nasade i za ruralni turizam u JLS koje pripadaju u I-IV skupina razvijenosti.

Više informacija pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content