Poljoprivrednicima potpore od 17 milijuna eura za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda

Published by MPC LRA on

Vlada je u četvrtak donijela Program potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda nastalih u 2023., vrijedan 10 milijuna eura.

Ministrica Vučković je kazala da je svrha programa ublažiti posljedice prirodnih nepogoda nastalih u 2023. na prinosu poljoprivrednih kultura te će se program provoditi kroz mjere izravne financijske potpore u obliku nadoknade poljoprivrednim proizvođačima sa štetom od nepogoda u cijeloj 2023., uključujući štete koje su nastale proteklih dana.

Potpora će se dodijeliti u iznosu do 50 posto od ukupno prijavljene i potvrđene štete.

Vlada je također donijela zaključak o provedbi dodatnih mjera potpore ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda. Predviđeno je da Ministarstvo poljoprivrede provede dva natječaja.

Jedan natječaj se odnosi na obnovu poljoprivrednog potencijala kod poljoprivrednih gospodarstava kojima elementarna nepogoda nije samo umanjila prinose već im je trajno onemogućila rad. To su štete na trajnim nasadima i taj će natječaj biti vrijedan dva milijuna eura, dok će drugi natječaj biti vrijedan pet milijuna eura kojim bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima u obavljanju preventivnih aktivnosti u svrhu nabavke opreme za jačanje otpornosti protiv klimatskih nepogoda.

Više informacija o potporama za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content