Otvoren Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području OBŽ

Published by MPC LRA on

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području Osječko-baranjske županije.

Potpora se dodjeljuje za ulaganja u pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja s ciljem podizanja razine kvalitete, produktivnosti ili konkurentnosti, održavanje ili povećanje razine zapošljavanja odnosno ostvarenje drugih ciljeva utvrđenih planskim razvojnim dokumentima Županije i/ili Programom poticanja poduzetništva, a osobito za:

  • ulaganja u razvoj proizvoda i usluga i modernizaciju procesa i
  • kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju poslovnog prostora.

Pravo prijave za korištenje potpora imaju subjekti malog gospodarstva – trgovačka društva, obrti i zadruge koje samostalno i trajno obavljaju dopuštene djelatnosti radi ostvarivanja dobiti odnosno dohotka na tržištu utvrđene prema kriterijima propisanim Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva i imaju sjedište, a vlasnik obrta i prebivalište na području Županije.

Potpora iznosi do 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 1.990,84 eura za korisnike potpore čija je pretežita djelatnost i izvršeno ulaganje u prerađivačku industriju prema NACIONALNOJ KLASIFIKACIJI DJELATNOSTI 2007. – NKD 2007.

Opravdani troškovi za korištenje potpore smatraju se troškovi:

–          nabave strojeva i opreme za obavljanje pretežite djelatnosti,

–          kupovine, izgradnje i rekonstrukcije poslovnog prostora za obavljanje pretežite djelatnosti,

–           investicijskog i tekućeg održavanja poslovnog prostora za obavljanje pretežite djelatnosti,

–           nabave računalne opreme, kupovine ili zakupa licenciranih računalnih programa.

Rok za dostavu prijava je od 2. svibnja 2023. godine do utroška planiranih financijskih sredstava za tu namjenu, a najkasnije do 29. rujna 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content