Osječko-baranjska županije je na svojoj službenoj stranici objavila Javni poziv za dodjelu potpora za prvo osnivanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za dodjelu potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu za prvo osnivanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na području Osječko-baranjske županije.

Potpora se odobrava poljoprivredniku za troškove prvog osnivanja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Prihvatljivi troškovi su troškovi obveznog osiguranja s osnova poljoprivrede, a koji se odnose na troškove doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje za godinu koja prethodi godini kada se podnosi zahtjev i odnose se na nositelja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, kao i na člana obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje je prvi put osnovano.

Intenzitet potpore je do 60% od iznosa prihvatljivih troškova, a najviše do 663,61 eura
godišnje. Ukoliko korisnik potpore nije stariji od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva, intenzitet
potpore uvećava se za 20%, a najviše do 796,34 eura godišnje.

Korisnik potpore je poljoprivrednik koji obavlja poljoprivrednu djelatnost kao osnovnu djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu i upisan je u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kao nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Potporu može ostvariti i član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za plaćene troškove obveznog osiguranja s osnova poljoprivrede

Javni poziv je otvoren od 1. ožujka 2023. godine do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za 2023. godinu, a najkasnije do 15. studenoga 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content