Predstavljen Katalog dobre prakse povlačenja sredstava fondova EU na području Miholjštine

Published by MPC LRA on

U prostorijama Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije d.o.o., 7. veljače 2023. godine direktorica Anela Šovagović predstavila je Katalog dobre prakse povlačenja sredstava fondova EU na području Miholjštine.

Katalogom je predstavljeno 20 uspješnih priča od mnogo više ulaganja u poljoprivredu na području Miholjštine, koje obuhvaća Grad Donji Miholjac i Općine Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo.

Katalog dobre prakse sufinanciran je sredstvima Europske unije i Ministarstva poljoprivrede iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. “Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežnom” te je izrađen s ciljem promoviranja mjera za poticanje razvoja poljoprivrede te poticanje poduzetnika u poljoprivredi na prijavu projekata u sklopu Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

Na predstavljanju Kataloga nazočili su poljoprivrednici čije se uspješne priče nalaze u Katalogu. Predstavljena su dva ulaganja iz Mjere 4, tip operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, dvije priče iz ulaganja u tip operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”.

Katalog vodi kroz šest investicija Podmjere 6.1. Potpora mladim poljoprivrednicima, devet priča o ulaganjima u Podmjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te jedno ulaganje u Podmjeru 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području.

Kroz dio ispričanih uspješnih priča povuklo se na području Miholjštine preko 600 tisuća eura koji su uloženi u modernizaciju i proširenje poljoprivrednih gospodarstava.

Osim predstavljanja Kataloga od strane direktorice Lokalne razvojne agencije, viši stručni savjetnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Ministarstva poljoprivrede gospodin Darko Kulej održao je prezentaciju Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike 2023-2027 te je upoznao prisutne s nadolazećim natječajima koji nas očekuju u novom programskom razdoblju od 2023. do 2027. godine.

Voditelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Ministarstva poljoprivrede, Područnog ureda Osijek gospodin Ivica Lovrinčević predstavio je prisutnima aktualni Natječaj za provedbu Mjere 22 “Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu”.

Sve informacije vezane uz Katalog te sam Katalog možete pogledati na službenoj stranici Miholjačkog poduzetničkog centra LRA.

Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti i čestitati na uspješnim pričama našim poduzetnicima u poljoprivredi.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content