Otvoreni javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2023. godini

Published by MPC LRA on

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Otvoreni javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2023. godini.
 

Predmet Poziva je prikupljanje pisanih prijava udruga koje se odnose na aktivnosti obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2023. godini.

Svrha i cilj Poziva je očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz aktivnosti udruga na obilježavanju obljetnica vezanih za Domovinski rat, na temelju Provedbenog programa Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024.

Prihvatljivi prijavitelji:

  1. Udruge registrirane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17 I 98/19) koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja Pozivom (promicanje vrijednosti Domovinskog rata te zaštita i promicanje interesa hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata), a što je vidljivo iz njihova statuta i
  2. Udruge koje su uskladile statut sa Zakonom o udrugama ili su podnijele zahtjev za usklađivanjem statuta pri nadležnom uredu (što dokazuju potvrdom nadležnog ureda)

Prihvatljive aktivnosti za financiranje/sufinanciranje Pozivom:

  • obilježavanje obljetnica stradavanja u Domovinskom ratu
  • obilježavanje obljetnica osnutka ratnih postrojbi
  • obilježavanja obljetnica akcija i operacija u Domovinskom ratu
  • obilježavanje prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat i braniteljsku populaciju
  • predstavljanje monografija i drugih publikacija povodom obilježavanja godišnjice osnivanja ratnih postrojbi, stradavanja u Domovinskom ratu ili drugoga događanja vezanog za Domovinski rat (može se prijaviti kao zasebna aktivnost ili kao dio prijavljene aktivnosti obilježavanja)
  • organiziranje izložbi ratnih fotografija povodom obilježavanja godišnjice osnivanja ratnih postrojbi, stradavanja u Domovinskom ratu ili drugoga događanja vezanog za Domovinski rat
  • memorijalne sportske aktivnosti koje se organiziraju u znak sjećanja na stradale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu
  • druge prihvatljive aktivnosti obilježavanja događanja iz Domovinskog rata

Javni poziv otvoren je do 2. listopada 2023. godine, odnosno do isteka sredstava osiguranih u 2023. godini za provedbu Poziva.

Više informacija o javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content