Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti udruga sudionika i stradalnika Drugoga svjetskog rata u 2023. godini

Published by MPC LRA on

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti udruga sudionika i stradalnika Drugog svjetskog rata u 2023. godini.

Predmet Poziva je prikupljanje pisanih prijava aktivnosti udruga koje se odnose na nastavnu skrb o sudionicima i stradalnicima Drugog svjetskog rata i promicanje borbe protiv fašizma, kao i drugih oblika totalitarizma.

Svrha i cilj Poziva je nastavna skrb o sudionicima i stradalnicima Drugog svjetskog rata u cilju zaštite njihovih interesa i dostojanstva te promicanje borbe protiv fašizma i drugih oblika totalitarizma.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • udruge registrirane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22) koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja Pozivom (zaštita interesa i skrb za sudionike i stradalnike Drugog svjetskog rata i/ili promicanje borbe protiv fašizma i drugih oblika totalitarizma), a što je vidljivo iz njihova statuta i
  • udruge koje su uskladile statut sa Zakonom o udrugama ili su podnijele zahtjev za usklađivanjem statuta pri nadležnom uredu (što dokazuju potvrdom nadležnog ureda)

Na poziv se mogu prijaviti aktivnosti koje se provode od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Iznos koji se udruzi može odobriti za predloženu/e aktivnost/i od najmanje 1.500,00 eura/11.301,75 kuna do najviše 34.000,00/256.173,00 kuna.

Rok za prijavu na Poziv je zaključno s 24. veljače 2023. godine. 

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content