Važna obavijest za korisnike vezano uz uvođenje eura i dostupnost AGRONET sustava

Published by MPC LRA on

Agencija za plaćanja obavještava sve korisnike AGRONET sustava da prilikom popunjavanja obrazaca (zahtjeva i izvještaja) te učitavanja popunjenih predložaka (npr. tablica) u AGRONET modulu RURALNI RAZVOJ od 1. siječnja 2023. godine, iznose i ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice potrebno je unijeti u eurima (EUR), a u slučaju da su ti iznosi u pravnim instrumentima (na primjer u ponudi, računu itd.) izraženi u kunama (kn) potrebno je te iznose odnosno ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice preračunati iz kn u EUR po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 te ih unijeti u EUR. Preračunavanje sukladno članku 14. Zakona se izvršava primjenom punoga brojčanog iznosa fiksnog tečaja konverzije (7,53450) te zaokruživanjem dobivenog iznosa u skladu s matematičkim pravilima zaokruživanja, pri čemu se dobiveni rezultat zaokružuje na dvije decimale, a na temelju treće decimale.

Ako su iznosi u pravnim instrumentima izraženi u stranoj valuti (ako nisu izraženi u EUR), potrebno je preračunati te iznose iz strane valute u EUR po tečaju koji je Europska središnja banka odredila prije 1. siječnja godine u kojoj se podnosi zahtjev/obrazac.

Napomene vezane za dostupnost sustava AGRONET:

  • od 27.12.2022. od 15:00 sati do 9.1.2023.* u AGRONET sustavu, modulu RURALNI RAZVOJ na kartici ODLUKE/UGOVORI neće biti moguće prihvaćati Odluke o isplati i Odluke o isplati predujma te učitavati prigovore. Dani preostali za prihvaćanje odluke/ulaganje prigovora za pojedinu Odluku na dan 27.12.2022. nastaviti će se brojiti od dana 9.1.2023.*;
  • od 31.12.2022. od 15:00 sati u AGRONET sustavu, modulu RURALNI RAZVOJ na kartici ODLUKE/UGOVORI neće biti moguće zaprimati, prihvaćati bilo koji tip Odluke ili učitavati prigovore;
  • od 31.12.2022. od 17:30 sati do 9.1.2023.* AGRONET sustav (SVI moduli) neće biti dostupan

*u slučaju da se AGRONET sustav pusti ranije u rad, na stranicama Agencije bit će o tome postavljena obavijest. (http://www.apprrr.hr)

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content