Na e-savjetovanju prijedlog Pravilnika o Gospodarskom programu korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede je 8.7.2022. godine uputilo u javnu raspravu prijedlog Pravilnika o Gospodarskom programu korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske te poziva zainteresiranu javnost da se odazove savjetovanju sa zainteresiranom javnošću.

Cilj je ovog savjetovanja omogućiti zainteresiranoj javnosti da dostavi svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe na prijedlog Pravilnika o Gospodarskom programu korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske Prijedlogom Pravilnika o gospodarskom programu korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske propisuje se sadržaj obrazaca Gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske koji je sastavni dio ponude na javnom natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske i sastavni je dio ugovora o zakupu.

Predviđeni rok za dostavu komentara na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Pravilnika o Gospodarskom programu korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske je do 23.7.2022. godine.

Predmetni Pravilnik potreban je jedinicama lokalne samouprave za provođenje javnih natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta i ribnjaka u vlasništvu Republike Hrvatske za što je propisan rok od 6 mjeseci od stupanja na snagu Zakonom o izmjenama i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine 57/22), a isti je stupio na snagu 28. svibnja 2022.

U cilju što bržeg i pravovremenog pokretanja postupka raspolaganja odnosno raspisivanja javnih natječaja za zakup od strane jedinica lokalne samouprave i stavljanja u funkciju poljoprivrednog zemljišta vlasništvu Republike Hrvatske, rok za dostavu komentara na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću je 15 dana.

Savjetovanje je otvoreno do: 23.7.2022.

U postupak e-savjetovanje možete se uključiti na poveznici.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content