U e-savjetovanju Nacrt prijedloga Programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za provedbu proljetne sjetve

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede je u petak, 4. veljače 2022. godine uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Nacrt prijedloga Programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za provedbu proljetne sjetve. Program je vrijedan 80 milijuna kuna, sredstva su osigurana u Državnom proračunu, a procjenjuje se da će broj korisnika ove potpore biti oko 27.000.

Cilj ovoga Programa je poljoprivrednim ratarskim sektorima koji ulaze u proljetnu sjetvu 2022. godine, a posebno su pogođeni porastom cijene gnojiva, osigurati određenu nadoknadu uslijed uvećanih troškova, a kako bi se osigurao ulazak ratarskih proizvođača u proljetnu sjetvu i zadržavanje dosadašnjih razina proizvodnje ratarskih kultura. Program će se provoditi od datuma primitka odluke Europske komisije o odobrenju dodjele državne potpore.

E-savjetovanje s javnošću traje do 21. veljače 2022., a objavljeno je na poveznici.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content