Objavljen Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema

Published by MPC LRA on

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru svoje nadležnosti i u skladu s Prioritetima provedbe politike Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. i Programom Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2020.-2024. pokreće Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Pored sredstava iz europskih fondova potrebno je osigurati i nacionalna sredstva putem kojih bi se potaklo ulaganje u infrastrukturu na ovim područjima s naglaskom na segmente koji se ne mogu financirati u okviru postojećih financijskih instrumenata Europske unije.

Cilj Programa je poticanje razvoja gospodarskih aktivnosti na području Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet  za razvoj postojeće i nove poduzetničke infrastrukture te time postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života na ovim prostorima i sprečavanje daljnjeg iseljavanja.

Program je namijenjen jedinicama lokalne samouprave i jedinicama područne (regionalne) samouprave s područja pet slavonskih županija koje su nositelji prihvatljivih aktivnosti na projektu, a koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i namijenjen je projektima koji će imati utjecaj na širu zajednicu.

Jedan podnositelj može podnijeti jedan Zahtjeva prema Programu.

Podnositelji podnose Zahtjev od 1. veljače 2022. do najkasnije 30. rujna 2022.

U okvir ovog Poziva izvršit će se tri postupka obrade i vrednovanja zaprimljenih Zahtjeva:

  • za Zahtjeve zaprimljene do 31. ožujka 2022.;
  • za Zahtjeve zaprimljene od 1. travnja do 30. lipnja 2022.
  • za Zahtjeve zaprimljene od 1. srpnja do 30. rujna 2022.

Više informacija o Programu možete pogledati ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content