ODRŽAN VII. REGIONALNI SUMMIT PODUZETNIKA

Published by MPC LRA on

Predstavnice Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije – Anela Šovagović i Monika Fekete sudjelovale su na VII. Regionalnom summitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe “300 NAJBOLJIH” koji se u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma “PERSPECTIVE” održavao u Dubrovniku od 21.-24.10.2021. godine. Osnovni cilj održavanja Regionalnog summita poduzetnika je promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoja i pružanje doprinosa razvoju poduzetništva.  U sklopu summita se održavala i svečana 7. dodjela Nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi “STVARATELJI ZA STOLJEĆA” čiji je laureat bio i Miholjački poduzetnički centar LRA d.o.o., a nagradu je preuzela direktorica Anela Šovagović.

Međunarodni komitet za dodjelu Nagrada i priznanja “STVARATELJI ZA STOLJEĆA” kojeg čine 15 neovisnih članova sastavljenih od istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, trgovinu/prodaju, menadžment, financije i poduzetništvo iz 9 zemalja srednje i jugoistočne Europe (Austrija, Njemačka, Švicarska, Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija) od predloženih 370 kandidata iz 9 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Norveška, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija) te nominiranih 96 kandidata, je odabrao i nagradio 19 najboljih pravnih i fizičkih osoba, iz 6 zemalja, najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Veliku nagradu sa zlatnom lentom i priznanje ZA ŽIVOTNO DJELO U PODUZETNIŠTVU „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“, dobio je gospodin IVAN KATAVIĆ, osnivač i vlasnik tvrtke KTC d.d., Križevci, Hrvatska.

Tijekom 2. dana summita direktorica MPC Lra Anela Šovagović bila je član odbora za dodjelu nagrada i priznanja “STVARATELJI ZA STOLJEĆA” te održala prezentaciju dobrih slučajeva iz prakse u sklopu podteme „Uloga lokalnih i regionalnih zajednica te poduzetničkih potpornih institucija u razvoju poduzetništva“ kojom je predstavila ulogu MPC Lra u razvoju poduzetništva na miholjačkom području te jačanju sinergije između različitih institucija te ulozi društvenog poduzetništva kao okosnice održivog razvoja i odgovornog upravljanja. U sklopu summita predstavljena je i Industrijska zona Janjevci, Donji Miholjac  kao pokretač razvoja miholjačkog gospodarstva te su prisutni poduzetnici pozvani da dođu ulagati i graditi postrojenja na područje miholjačkog kraja.

Regionalni summit poduzetnika (RSP) „300 NAJBOLJIH“ predstavljao je i predstavlja događaj na vrhu svih onih koji na bilo koji način, direktno ili indirektno, doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o poduzetništvu. Unatoč aktualnoj pandemiji virusa SARS-CoV-2, RSP „300 NAJBOLJIH“ 2021. okupio je na jednom mjestu, u Dubrovniku, više od 110 osoba koje predvode ekonomski i društveni razvoj, koje u svaki gospodarski i ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode te da druge motiviraju na stvaralački rad. Ideje i akcije poduzetnika predstavljaju temeljni generator svakog ekonomskog razvoja, pri čemu se nesebično i vizionarski stvara okvir za sveukupan društveni napredak i socijalnu stabilnost.

Projekt promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe “STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

U organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma “PERSPECTIVE” održana je i dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „GLOBALLOCAL“ – dodijeljeno 12 nagrada, koju je ne tako davno dobio i Grad Donji Miholjac.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content