Nacrti natječaja za 6.1.1. i 6.3.1. objavljeni na e-savjetovanju

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede je 13. kolovoza 2021. godine na portalu e-savjetovanje objavilo nacrte natječaja za tip operacije 6.1.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ i tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Nacrt natječaja za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”, na koji se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine, a planiraju financirati mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Nacrt natječaja za tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” čija je svrha pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivom razvoju, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području

Pozivamo vas da se aktivno uključite u savjetovanje s javnošću na sljedećim poveznicama:

Nacrt natječaja za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”

Nacrt natječaja za tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Savjetovanja su otvorena do: 31. kolovoza 2021.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content