Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2021. godinu

Published by MPC LRA on

Grad Donji Miholjac je 6. srpnja 2021. godine objavio Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Grada Donjeg Miholjca u 2021. godini.

Predmet Javnog poziva je podnošenje zahtjeva  za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području grada Donjeg Miholjca za 2021. godinu  iz Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Donjeg Miholjca za razdoblje 2021.  – 2023. godine.

Korisnici  potpora su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, koja imaju prebivalište, odnosno sjedište ili proizvodne kapacitete na području Grada Donjeg Miholjca, koji nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Donjem Miholjcu i Republici Hrvatskoj, a ispunjavaju i druge uvjete iz Programa.

Kao prihvatljiv trošak po ovom Javnom pozivu priznaju se troškovi  nastali  nakon 01. siječnja 2021. godine koji su plaćeni  do podnošenja zahtjeva.

Mjere po kojima se mogu ostvariti bespovratna sredstva su sljedeće:

MJERA 1.  Potpore za sufinanciranje  premija osiguranja ratarskih, voćarskih i povrtlarskih kultura od nepovoljnih vremenskih uvjeta

MJERA 2.  Potpora za nabavu i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče

MJERA 3.  Potpora za kupnju plastenika i staklenika te opreme za iste

MJERA 4. Potpora za očuvanje pčelinjeg fonda

MJERA 5.  Potpora za nabavu voćnih sadnica i loznih cijepova

MJERA 6.  Sufinanciranje kontrole plodnosti tla

MJERA 7.  Potpora za nabavku opreme, alata i strojeva za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje

MJERA 8. Subvencioniranje  kamatne stope za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje

MJERA 9. Potpora za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje

Po određenoj mjeri korisnik može ostvariti potporu do 10.000,00 kn.

Po ovom Javnom pozivu jedan korisnik može podnijeti prijavu za više Mjera u istoj kalendarskoj godini, a najviši iznos potpora koju jedan korisnik može ostvariti u tekućoj godini iznosi 20.000,00 kuna.

Zahtjevi  za potporu   po ovom Javnom pozivu podnosi se na propisanim obrascima i uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju  najkasnije do 15.12.2021. godine, odnosno do iskorištenja sredstava predviđenih u Proračunu Grada Donjeg Miholjca za 2021. godinu.

Ispunjenu prijavu  za korištenje sredstava i pripadajuća dokumentacija dostavlja se osobno ili preporučenom poštom na adresu: Grad Donji Miholjac, Vukovarska 1, 31540 Donji Miholjac, Upravni odjel za komunalne,  gospodarske, društvene djelatnosti i stručne poslove s naznakom „Prijava na javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi Grada Donjeg Miholjca  u 2021. godini“ i broj Mjere na koju se prijavljuje.

Za više detalja o Javnom pozivu pogledajte ovdje.


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content