Završen projekt “Učeničko poduzetništvo – Mala škola poduzetništva”

Published by MPC LRA on

Završen je projekt “Učeničko poduzetništvo – Mala škola poduzetništva” koji je proveo Miholjački poduzetnički centar Lokalna razvojna agencija u suradnji sa Srednjom školom Donji Miholjac, a sufinanciran sredstvima Osječko-baranjske županije.

Projekt je započeo u školskoj godini 2020./2021. radionicama za učenike na temu “Kako napisati poslovni plan”, koje su mentorirali djelatnici Srednje škole Donji Miholjac i Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije.

Svrha i cilj projekta bilo je poticanje poduzetničkog duha kod učenika, posebno strukovnih zanimanja te ih upoznati s osnovama poduzetništva i pomoći im u izradi poslovnog plana, što je rezultiralo time da su izrađena četiri poslovna plana od strane učenika Srednje škole Donji Miholjac.

Motivacija za prijave učenika bile su nagrade koje je osigurao Miholjački poduzetnički centar Lokalna razvojna agencije te je formirano stručno povjerenstvo, koje je ocjenjivalo pristigle poslovne planove.

Dodijeljene su dvije glavne nagrade – tableti i dvije utješne nagrade – poklon paketi (zvučnik, punjač baterije i prijenosni disk).

Nagrađeni učenici su:

1. mjesto – Vid Novak, poslovna ideja “Camp Drava”

2. mjesto – Ivan Rajninger, poslovna ideja “Uzgoj čičoke i izrada dvije vrste namaza od čičoke”

3. mjesto – Marin Popović, poslovna ideja “Etno kuća”

4. mjesto – Fabian Josić, poslovna ideja “Vrtna prodaja”

Svi učenici pohađaju 3. razred Agrotehničara Srednje škole Donji Miholjac.

Krajnji rezultat projekta je prijava svih poslovnih ideja na “Natječaj za podnošenje prijava za dodjelu nagrada za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije”.


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content