Najbolja poduzetnička ideja 2013 za 60.000 kn!

Published by MPC LRA on

Dana 23. listopada 2013. godine u prostorijama Osječko-baranjske županije župan dr. sc. Vladimir Šišljagić potpisao je ugovore sa 5 sponzora Hrvatskom gospodarskom komorom, Allianzom, Erste bankom, Eurohercom i Cestingom tvrtkom koja je od početka uključena u projekt Najbolje poduzetničke ideje kojim Županija pomaže mladim poduzetnicima u razvoju njihovih ideja, ali još više utječe na jačanje poduzetničke klime u Osječko-baranjskoj županiji.

Ovo je jedan u nizu projekata kojima Županija utječe na smanjenje gospodarske krize, očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Posljednjih godina Županija je sa preko 75 milijuna kuna sudjelovala u sufinanciranju poduzetničkih kredita, redovno informiramo naše poduzetnike putem SMS poruka i Info pulta, u ovom trenutku imamo 83 poduzetničke zone, a 30 njih je potpuno opremljeno i u funkciji, također dodjeljujemo potpore onim tvrtkama koje dobro rade i kojima je nužno pomoći kako bi zadržali postojeći radni kadar i zaposlili nove ljude, rekao je prilikom potpisivanja župan Šišljagić.

Do sada je iskazan veliki interes za Najbolju poduzetničku ideju. Svake godine imamo 75 do 80 prijava, vjerujemo da će tako biti i ove godine. U dosadašnjih 6 natječaja ukupno je dodijeljeno 942 tisuće kuna. Ove godine fond nagrada iznosi 60 tisuća kuna s tim da Županija kao glavni pokrovitelj osigurava najveći iznos od 17 tisuća kuna, a preostali dio sponzori kojim se još jednom zahvaljujem na njihovom doprinos

rekao je župan Šišljagić.

Određeni dobitnici iz prijašnjih godina dobivena sredstava su iskoristili za početak poslovanja i novozapošljavanje, neki su unaprijedili svoju ideju i doveli ju u viši stupanj finalizacije, posebice inovatori, no zaključak je da su dobivena sredstva svima pomogla kao dodatni poticaj u daljnjem radu i napredovanju.
Nakon ovoga uskoro slijedi objava javnog poziva za prijavu Najbolje poduzetničke ideje, potom slijedi rok od 40 dana, a sve će biti završeno do kraja ove godine, čulo se tijekom potpisivanja ugovora.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećim lokacijama:

Tekst natječaja

Tekst natječaja

Prijavni obrazac

Prijavni obrazac

Upute za izradu plana

Upute za izradu plana


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content