OBJAVLJEN JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU SREDSTAVA ZA POVEĆANJE KONKURENTNOSTI

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dodjelu nepovratnih sredstava u provedbi Programa povećanja konkurentnosti i prilagodbe hrvatske poljoprivredno-prehrambeno-prerađivačke industrije zajedničkom EU tržištu. Ukupni fond financijskih sredstava iznosi ukupno 50.000.000,00 kuna i namijenjen je za sufinanciranje projekata u području prehrambeno-prerađivačke industrije.

Temeljem natječaja Ministarstvo poljoprivrede sufinancira do 35% ukupne vrijednosti investicije – opravdanih troškova po pojedinom projektu.

Sredstva sufinanciranja su namjenska i nepovratna, a dodjeljuju se za sljedeće mjere i programe:

Mjera 1.) modernizacija tehnoloških procesa i uvođenje novih tehnologija i proizvoda u iznosu do 2.000.000,00 kuna po pojedinom projektu;

Mjera 2.) ulaganja u zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u prehrambeno-prerađivačkoj industriji i usklađivanje s IPPC direktivom u iznosu do 3.000.000,00 kuna po pojedinom projektu;

Mjera 3.) potpora marketinškim, razvojnim aktivnostima, aktivnostima istraživanja tržišta proizvođača za ulazak u europska, regionalna i treća tržišta i u trgovačke lance u iznosu do 500.000,00 kuna po pojedinom projektu;

Mjera 4.) uvođenje i primjena sustava upravljanja procesom u objekte za proizvodnju hrane i hrane za životinje, te stjecanje pojedinih certifikata u proizvodnji hrane (HACCP, ISO 22000:2005 – Sustav upravljanja sigurnošću hrane, certifikacija proizvodna prema GLOBALGAP normi; International Food Standard (IFS) i dr.) u iznosu do 50.000,00 kuna po pojedinom projektu;

Mjera 5.) obrazovanje i usavršavanje ljudskih resursa za rad na inozemnim tržištima u iznosu do 50.000,00 kuna po pojedinom projektu.

Na natječaj se mogu prijaviti proizvodna trgovačka društva, obrti i zadruge čija je pretežita djelatnost proizvodnja hrane i pića i koji imaju odgovarajući NKD za svaku gore navedenu mjeru.

Rok za prijavu na natječaj traje do 13. prosinca 2012. godine.

Sve informacije o samom natječaju, kao i obrazac zahtjeva možete pronaći slijedećem linku: http://www.mps.hr/default.aspx?id=8670.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content