Grad traži od HZZ 17 vježbenika

Published by MPC LRA on

Uz Općinu Magadenovac, koja je sklopila 6 ugovora o stručnom osposobljavanju za 6 vježbenika, i Grad Donji Miholjac podnio je zahtjev za 17 vježbenika u gradskoj upravi. Tim zahtjevima obuhvaćene su osobe na HZZ koje su završile fakultet i stekle visoku ili višu stručnu spremu. Uvijet za zapošljavanje takvih osoba je pored stručne spreme, da nemaju radni staž dulji od 6 mjeseci i da su mlađe od 29 godina. Očekuje se da će se na ovaj način osigurati stručno osposobljavanje za ukupno 23 vježbenika u Gradu Donjem Miholjcu i Općini Magadenovac. Konačno rješavanje očekuje se ovih dana od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji sufinancira doprinose za MIO i osigurava naknadu za svakog vježbenika u visini 1.600 kuna mjesečno. Doprinose za ukupno 6 osoba s radnim stažom (manjim od 6 mjeseci) osigurava Grad Donji Miholjac (6 osoba) i Općina Magadenovac (2 osobe).
Program stručnog osposobljavanja vježebenika za Grad Donji Miholjac i Općinu Magadenovac izradio je Miholjački poduzetnički centar.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content