Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za autohtonu eno i gastro ponudu na području OBŽ

Published by MPC LRA on

Obavještavamo sve zainteresirane da je Osječko-baranjska županija objavila Javni poziv za dodjelu potpora za autohtonu eno i gastro ponudu.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za dodjelu potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2024. godinu za autohtonu eno i gastro ponudu na području Osječko-baranjske županije u 2024. godini.

Potpora za autohtonu eno i gastro ponudu dodjeljuje se pružateljima ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu koji se snabdijevaju poljoprivrednim proizvodima od lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Potpora iznosi do 50% iznosa plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do iznosa od 1.350,00 eura i može se ostvariti jedanput tijekom proračunske godine.

Pružatelji usluga u turizmu i ugostiteljstvu moraju imati uspostavljenu poslovnu suradnju s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima o kupovini njihovih proizvoda za potrebe usluga koje pružaju u svojim objektima.

Pravo prijave za korištenje potpore imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva u kategoriji mikro i malih poduzeća, registrirani za pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga u turizmu, obrti, trgovačka društva i zadruge u kategoriji mikro, malih i srednjih poduzeća koji obavljaju djelatnost na tradicijski odnosno umjetnički način odnosno koji posjeduju Uvjerenje o stjecanju statusa tradicijskog odnosno umjetničkog obrta, udruge registrirane za djelatnosti vezane uz selektivne oblike turizma i druge fizičke osobe registrirane za pružanje usluga u turizmu.

Podnositelj uz prijavu dostavlja i dokaze o plaćenim računima za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača kao i dokaze o izvršenim plaćanjima.

Javni poziv je otvoren od 2. svibnja 2024. godine do utroška sredstava planiranih u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. godinu, a najkasnije do 31. listopada 2024. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content