U najavi Program potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete od suše u 2022. godini

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede je dana 28.11.2022. godine na e-savjetovanju objavilo Program potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete od suše u 2022. godini.

Program će se provoditi kroz mjeru izravne financijske potpore u obliku naknade poljoprivrednim proizvođačima sa štetom od suše u 2022. godini prijavljenom u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća.

Cilj programa je ublažavanje posljedica prirodne nepogode suša iz 2022. godine na prinosu kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća.

Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća definirana člankom 2. Priloga I. Uredbe 702/2014, koja se bave biljnom proizvodnjom.

Svi korisnici moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

a) biti upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

b) imati štetu od prirodne nepogode suša u 2022. godini prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća

c) nemaju osiguran usjev od prirodne nepogode suša za koji su prijavili štetu od prirodne nepogode suša u Registru šteta od prirodnih nepogoda

Više informacija o programu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content