Započela provedba EU projekta – DORIBIS Network

Published by MPC LRA on

Potpisan je ugovor između Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije d.o.o. i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, čime je s 01. lipnjem 2014. godine u sklopu natječaja iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost započeo IPA IIIc projekt pod nazivomDevelopment Of Regional ICT Business Incubator Support Network – DORIBIS Network. Uz nositelja, partneri na projektu su Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka, Poduzetnička zadruga Osvit Poduzetnički inkubator za upravljanje poslovnim prostorom iz Donjeg Miholjca i Općina Magadenovac. Osnovni cilj projekta je doprinos održivom ekonomskom razvoju Osječko-baranjske županije kroz rast malog i srednjeg poduzetništva te povećanje mogućnosti za zapošljavanje. Specifični ciljevi projekta su dugoročno stvaranje radnih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji kroz razvoj, umrežavanje i podršku regionalnoj ICT mreži te izgradnja i rekonstrukcija infrastrukture, kao i pružanje usluga za kompetitivne male i srednje poduzetnike.

Aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta su izgradnja i opremanje zgrade Tehnološkog parka u Industrijskoj zoni Janjevci u Donjem Miholjcu. Ujedno je ovo i prvi objekt koji će biti izgrađen u novom djelu industrijske zone nakon prethodno uspješno provedenog  IPA IIIc projekta „Nastavak izgradnje komunalne infrastrukture u Industrijskoj zoni Janjevci“ koji predstavlja temelj za daljnja ulaganja. Projekt osim izgradnje uključuje i adaptaciju postojećih prostora u poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku, odnosno prenamjenu proizvodnih prostora u uredske. Izgrađeni i adaptirani objekti bit će namijenjeni prvenstveno za poduzetnike početnike. Definirane su edukacije koje će biti provedene za postojeće i potencijalne nove poduzetnike te tečaj za izradu mobilnih aplikacija u svrhu širenja znanja u naprednim tehnologijama. Projektom će se također posjetiti i nekoliko specifičnih zona u Europi u svrhu umrežavanja i promoviranja postojeće regionalne ICT mreže te se time namjerava privući pažnja potencijalnih ulagača iz zemalja članica Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta „DORIBIS Network“ iznosi 735.519,75€, od čega iz Europskog fonda za regionalni razvoj stopa sufinanciranja iznosi 84,59% dok će ostatak 15,41% u iznosu od 113.343,59€ pokriti nositelj s partnerima na projektu. Provedba projekta trajat će 18 mjeseci.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content