Mjere ruralnog razvoja za 2014. godinu

Published by MPC LRA on

 78bcb041612691b9106a420882c1bf81Ministarstvo poljoprivrede je na svojim mrežnim stranicama objavilo popis 8 mjera koje će se provoditi u 2014. godini u sklopu Programa za ruralni razvoj 2014.-2020. Ministarstvo poljoprivrede tijekom 2014. godine planira raspisati natječaje za 8 mjera Programa, čime bi se prebrodila ova, tzv. Prijelazna godina.   Ni ostale zemlje EU, tzv. „Stare članice“ neće u 2014. godini provoditi svoje nove programe, već nastavljaju s provedbom određenih mjera dotadašnjih programa, uz mogućnost financiranja sredstvima budućeg programskog razdoblja.
Tako je i Republika Hrvatska mogla nastaviti s raspisivanjem natječaja za mjere 101 i 103 IPARD programa, uz sva ograničenja koja je IPARD postavljao.  Budući se danas, 5 mjeseci nakon pristupanja EU, smatramo jednako vrijednom zemljom članicom, neprihvatljivo je bilo pristati na niske iznose potpora, ograničenja u kapacitetima i sl.
Zato je 8 predloženih mjera dobro rješenje za prijelaznu 2014. godinu, u kojoj ćemo, vjerujemo, iskoristiti znatno više raspoloživih sredstava, no što smo ih iskorištavali kroz IPARD program.
Do kraja ove godine planira se izraditi i Pravilnike o provedbi spomenutih mjera, pa pozivamo sve potencijalne korisnike ovih mjera da nam se jave radi pripreme projekata.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content