ZAVRŠEN PROJEKT IPA IIIc

Published by MPC LRA on

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU četvrtak 29. kolovoza 2013. godine završen je projekt “Nastavak izgradnje infrastrukture u Industrijskoj zoni JANJEVCI” u Donjem Miholjcu. Projektom koji je trajao 18 mjeseci izgrađena je suvremena prometnica u dijelu industrijske zone, kao i odvodnja otpadnih voda, oborinska kanalizacija sa separatoromi, industrijski kolektor i vodoopskrba u zoni. Projekt je vrijedan oko 1.120.000,00 eura, a čak 75% sredstava osigurala je Ueropska unija, dok su ostatak sredstava osigurali Grad Donji Miholjac i Miholjački poduzetnički centar – Lokalna razvojna agencija. Pomoć u sufinanciranju Gradskog dijela sredstava dalo je i Ministarstvo poduzetništva, koje je sudjelovalo sa 900.000,00 kuna. Izgradnjom ove infrastrukture osiguravaju se uvijeti za investiranje u poduzetničke objekte.

Završna konferencija projekta održana je u četvrtak u dvorcu Mailath, na kojoj su sudionicima konferencije prezentirani rezultati i koristi ovog projekta, kao i planovi za ulaganje u izgradnju privatnih projekata. Rezultate je predstavila Anela Šovagović, asistent na projektu. Planove ulaganja kao i investiranje u izgradnju nove zgrade Poduzetničkog inkubatora “Osvit” predstavio je Valent Poslon, voditelj projekta.

Pozdravne riječi i čestitke na uspješno završenom projektu uputili su Zoran Kovač, gradonačelnik grada Donjeg Miholjca i Dragan Vulin, zamjenik župana Osječko-baranjske županije. Čestitke na uspješnom završetku projekta uputila je Andrijana Anić Antić, predstavnica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, sa željom da se nastave ovako uspješni projekti u Gradu Donjem Miholjcu, a za što postoje potrebni stručni kapaciteti u Miholjačkom poduzetničkom centru – Lokalnoj razvojnoj agenciji.


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content