Skupština obrtnika

Published by MPC LRA on

U Donjem Miholjcu je 11. ožujka 2013. godine održana redovita Godišnja skupština Udruženja obrtnika. Pored izvještaja, koji su jednoglasno usvojili članovi skupštine, rad ovog udruženja pozdravili su gosti iz susjednih udruženja na području županije, direktor Miholjačkog poduzetničog centra Valent Poslon i gradonačelnik Donjeg Miholjca. Valent Poslon je skrenuo pažnju svim obrtnicima na raspisne natječaje iz programa “Impuls 2013”, kao i na mogućnost pripreme projekata za natječaje koji se financiraju iz predpristupnih fondova EU. Trenutno su otvoreni natječaji za IPARD mjere 101 i 103, a u pripremi su i mjere 302, kao i natječaj u okviru programa IPA IIIc.

P1020009Predsjednik POK-a Dragutin Grabrović posebno se kritički osvrnuo na odnos resornog ministra i Vlade prema obrtnicima, naglasivši da je već nekoliko puta mijenjan tekst prijedloga Zakona o obrtu, u kojima su uvažavani, pa zatim napuštani prijedlozi obrtnika (odgovornost cjelokupnom imovinom za obveze obrta). Zadnje informacije ministra financija daće se od 01.01.2014. godine izmijeniti način naplate PDV za obrtnike, izjave resornog ministra da će utjecati na takav stav ministra Linića, pokazuju da dolaze još teži dani za obrtnike, u kojima se procjenjuje veliko zatvaranje obrta.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content