Zamjenik Ministra posjetio MPC

Published by MPC LRA on

Zamjenik Ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros sa suradnicom Vlatkom Mlakar posjetili su dana 08. kolovoza 2012. godine Miholjački poduzetnički centar Lokalnu razvojnu agenciju i Poduzetnički inkubator “Osvit” u Donjem Miholjcu. Posjeti su bili nazočni predstavnici osnivača Zlatko Tarcal, dogradonačelnik i Goran Mataija, pročelnik grada Donjeg Miholjca te Stjepan Živković, načelnik općine Magadenovac. Zamjenik ministra upoznao je nazočne s aktivnostima Ministarstva i Vlade u pripremi zakona o poticanju ulaganja, kao i o stalim mjerama koji se potiče razvoj poduzetništva. Posebno je naglasio napore ministarstva u osiguravanju sredstava za poticanje poduzetničkih aktivnisti, iz kojih sredstava su značajna sredstva odobrena Miholjačkom poduzetničkom centru Lokalnoj razvojnoj agenciji (212.000,00 kuna) i Poduzetničkom inkubatoru “Osvit” (250.000,00 kuna). Ova sredstva su odobrena za konkretne projekte, koje su ove potporne institucije nominirale prema Ministarstvu, a značajka ovogodišnjih potpornih sredstava je da će se rezultati ovih ulaganja pratiti jer su odobravani prema poznatim kriterijima.

Valent Poslon je upoznao zamjenika ministra s rezultatima koje su postigli MPC i Poduzetnički inkubator “Osvit” kroz ovih deset godina svojeg poslovanja. Kadrovska i tehnička spremnost ovih institucija pruža jamstva da će planirani projekti biti i provedeni. Na kraju sastanka u nazočnosti zamjenika ministra potpisani su ugovori o korištenju potpornih sredstava, a koje su potpisali Valent Poslon i Katica Martinović.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content